Avast review

Welk Avast AntiViruspakket past bij mij?
Avast in het kort

 Avast Antivirus heeft een gratis versie dat je meer biedt dan zijn concurrenten. Bovenop de malwarebescherming voegt het gratis een netwerkbeveiligingsscanner, browserbescherming en meer toe. Dit komt onder andere doordat ze in 2016 het gratis antivirus software bedrijf AVG hebben overgenomen. AVG Technologies functioneert wel nog gewoon als eigen onderneming.

Update: Avast is overgenomen door Norton. Er verandert verder niets wat betreft de software.

Alhoewel Avast Free Antivirus een prima product is, gaan we hieronder ook in op Avast Premium Security en Avast Ultimate Security

Avast antivirus
Makkelijk te integreren

Je hoeft geen ervaring te hebben met computers of techniek om deze virussoftware te installeren

Gerenommeerd

Sinds 1988 al op de markt en nog steeds een veel gebruikte antivirus software.

Gegarandeerde veilgheid

Avast biedt 100% virusveiligheid

Wat is Avast?

Avast is een antivirus software bedrijf uit Praag (Tsjechië). Opgericht in 1988 maar inmiddels uitgegroeid tot een enorm multinational. Het bedrijf is vooral bekend om zijn effectieve gratis antivirussoftware. Het biedt ook hoogwaardige software voor degenen die bereid zijn te betalen voor extra bescherming.

Vergelijking van de verschillende producten van Avast

 Hieronder nemen we met je door wat het verschil is tussen deze producten.

1. Avast Gratis Antivirus (Free Antivirus)

Het komt misschien niet als een verassing, maar de gratis versie van Avast is het meest gedownloade Avast Antivirus pakket. Het bied een effectieve basis bescherming, wifi & wachtwoord beveiliging, en ransomware bescherming.

Deze antivirusoplossing wordt aangeboden als een gratis download van de website van Avast, naast gratis tests voor een groot aantal verschillende Avast-apps. Deze omvatten optimalisatie, pc-opschoning en VPN-tools.

2. Premium Security

Avast Premium Security kan gezien worden als het betaalde basispakket voor consumenten. De software biedt bovenop de functies van de gratis versie onder andere ook webcambeveiliging, een firewall, bescherming tegen botnets (virus robotjes), een “datashredder” en bescherming tegen externe toegangsaanvallen.

Avast Premium Security kost €39,99 per jaar om één apparaat te beschermen. Voor een tientje meer (€49,99) krijg je direct bescherming voor 10 apparaten. Voor 30 dagen en zonder creditcard details, kun je gratis de Premium anitvirus software van Avast uitproberen. De prijzen zijn kortingsprijzen, die momenteel in de toekomst verhoogd kunnen worden

3. Avast Ultimate

Het beste product van Avast is de Ultimate bescherming. Dit omvat alle functies van het Premium Security pakket plus Avast AntiTrack, Avast Secureline VPN, en Avast Cleanup Premium. Elk van deze virusprogramma’s kunnen ook afzonderlijk gekocht worden op de website van Avast. Toch is het voordeliger om het pakket te nemen. 

Bescherming voor één Windows-pc kost €69,99 per jaar. Net als het Premium Security pakket, kun je dit abonnement ook in een veelvoud van 10 kopen. Hiervoor betaal je weer maar een tientje meer (€79,99). Geschikt voor Mac-, pc-, Android- en iOS-apparaten. De bovenstaande zijn de kortingsprijzen met kortingen van meer dan 30%.

Avast virus software

Conclusie

Avast is een modern anti virus software die een virus beschermingspakket heeft voor elk soort consument. Met elk hun eigen geavanceerde functies. Hoewel de gratis versie van Avast al een hoop dekt, is het verstandig om de premium features van de Avast premium pakketten door te nemen.

Virus software beveiliging
Scroll naar boven