AVG Antivirus review

Welk AVG AntiViruspakket past bij mij?
AVG Technologies in het kort

AVG Technologies (hierna: AVG) is een antivirus software bedrijf die betaalbare oplossingen biedt voor malware bestrijding. Naast beveiliging en privacy bescherming laat AVG software ook je laptop, computer of mobiel sneller functioneren. Sinds 2016 is de antivirus software van AVG Technologies in handen van Avast.

AVG biedt een gratis optie aan genaamd AVG AntiVirus Free. Deze blokkeert alleen virussen en malware. Wil je ook bescherming tegen o.a. ransomware en phisingsites? Dan moet je gaan voor een betaald AVG Internet Security pakket. AVG Ultimate is het pareltje van AVG en heeft de meest geavanceerde bescherming. Hieronder gaan we verder in op de verschillende antivirus producten van AVG

AVG antivirus logo
Makkelijk te integreren

Er is geen specialistische kennis nodig om de AVG antivirus scanner of software te installeren.

Gerenommeerd

Al sinds 1991 is het Tsjechische antivirus software bedrijf op de markt.

Gegarandeerde veilgheid

AVG biedt 100% virusveiligheid mits de software volgens de juiste richtlijnen gebruikt wordt.

Wat is AVG?

AVG is een antivirus software bedrijf uit Tsjechië en werd in 2016 voor 1,3 miljard dollar overgekocht door Avast Software. Sindsdien is er niet erg veel veranderd voor AVG het biedt nog steeds virusbescherming aan voor haar klanten. AVG staat bekend om zijn goede gratis Antivirusscanner, maar voor geavanceerde bescherming stappen klanten al gauw over op Norton, Bitdefender of McAfee. Wel is AVG over het algemeen beter betaalbaar dan de eerder genoemde concurrenten. 

VERGELIJKING VAN DE VERSCHILLENDE PRODUCTEN VAN AVG

 Hieronder nemen we met je door wat het verschil is tussen deze producten. We starten met een overzichtelijk overzicht van de verschillende beveiligingsproducten van AVG. Dit is een screenshot van de AVG website.

AVG producten

1. AVG Antivirus Free

In 2020 werd de gratis versie van AVG Antivirus uitgeroepen tot Top Rated Product. De gratis versie van AVG Antivirus blokkeert virussen, spyware, ransomware en andere malware. Ook geeft het persoonlijke mappen een extra beveiliging laag als je dat wilt. Bovendien blokkeert het onveilige koppelingen, downloads, bijlagen en scant je pc op prestatieproblemen. De Free Antivirus van AVG is geschikt voor Windows 10, 8, 7; Mac OS X 10.10 Yosemite of nieuwer; Android 5.0 of hoger; en iOS 10.3 of nieuwer.

2. AVG Internet Security

Het AVG Internet Security pakket biedt naast de gratis basisbescherming van hierboven wat extra geavanceerde bescherming. Zo geeft dit pakket beveiling updates in realtime en houdt je hackers buiten de deur met verbetere firewall. Bovendien krijg je hier webcam beveiliging bij worden fake phising websites en webshops geblokkeerd.

AVG Internet Security kost Premium Security kost €34,99 per jaar om één Windows apparaat te beschermen. Voor een €59,99 heb je 10 apparaten beschermd. Als je dit pakket koopt voor 10 apparaten kun je de Internet Security naast alleen Windows apparaten, ook gebruiken voor Andoid en Apple apparaten. 

3. AVG Ultimate

Het beste product van AVG is AVG Ultimate. Dit pakket biedt AVG Internet Security, Secure VPN en AVG TuneUp (voor besparing van geheugenbeheer en verbetering van snelheid en prestaties) in één pakket. Het Ultimate beschermingspakket is alleen te kopen als bundel per 10 apparaten en hiermee kun je dus ook gelijk je smartphone beschermen met AVG Antivirus Pro. Download gemakkelijk de AVG Secure VPN app voor onbeperkt veilige Proxy VPN verbinding. Bovendien kun je de AVG cleaner Pro installeren voor optimale snelheid op je mobiel. 

Bescherming voor 10 Windows, Android of Apple/iOS apparaten kost €79,99 voor het eerste jaar. In deze prijs is de huidige korting van 33% inbegrepen.

AVG virussoftware

Conclusie

 AVG biedt betaalbare antivirus oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. De gratis antivirusscanner is uitgeroepen als Top Rated Product in 2020. Dus deze is sowieso in 2023 nog het uitproberen waard. Het AVG Internet Security pakket biedt volgens ons te weinig extra’s om het een aantrekkelijke koop te maken. Je kunt dan beter direct voor het ultimate pakket kiezen, die meer bescherming biedt en niet veel duurder is dan het Internet Security pakket.

De apps van AVG Antivirus Pro, AVG Secure VPN en AVG Cleaner Pro zijn de grote voordelen van het AVG Ultimate pakket. Hiermee ben je echt volledige beschermd door real time (wifi) scans, Browser, schijf en gegevens opschoning, RAM-snelheidsreiniging, bescherming tegen malware en meer. Dit allemaal op je desktop, laptop en iOS- of Android apparaten.

Virus software beveiliging
Scroll naar boven