Bitdefender review

Welk Bitdefender AntiViruspakket moet ik gebruiken voor mijn huis of MKB bedrijf?
Inleiding

De afgelopen jaren is Bitdefender een van de beste antivirusoplossingen op de markt geweest. Het biedt een betrouwbare oplossing voor eersteklas bescherming tegen malware en tal van fantastische internetbeveiligingen, allemaal binnen een intuïtieve gebruikersinterface. Volgens een openbaar onderzoek scoorde Bitdefender uitstekende detectiepercentages in alle malwaretests en identificeerde het duizenden malwarebestanden zonder de computer te vertragen.

Bitdefender is geen nieuwkomer op de markt van antivirusoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 2001 in Roemenië. Vandaag verkoopt Bitdefender zijn producten in bijna 150 landen. Na verloop van tijd creërde Bitdefender een hoge reputatie op de markt van antivirusoplossingen door antivirussoftware van hoge kwaliteit te leveren. Veel experts rangschikken het bedrijf daarom ook onder de top-5 ontwikkelaars van anti-malwareoplossingen.

In 2023 is Bitdefender een van de meest gerespecteerde en meest gebruikte antivirussoftware over de hele wereld. Het biedt ongetwijfeld een eersteklas bescherming tegen malware en internetbeveiliging, toch willen we ook de andere kant van de medaille belichten. Zo heeft ook Bitdefender naast vele positieve features ook negatieve kanten. In dit artikel zullen we de Bitdefender antivirus in detail onder de loop nemen en de voor- en nadelen ervan aan jou voorleggen. Dit kan jou helpen bij het maken van een beslissing of het Bitdefender jouw geld waard is of niet?

Voor een korte samenvatting en de prijzen verwijzen we je direct door naar ons verhaal over Bitdefender op de homepage voor een uitgebreid verhaal kun je doorlezen. Hieronder vind je wat er allemaal wordt besproken in dit artikel.

Bitdefender-virussoftware
Makkelijk te integreren

Je hoeft geen ervaring te hebben met computers of techniek om deze virussoftware te installeren

Nummer 1

Volgens ons en velen andere de nummer 1 virusscanner van 2023

Gerenommeerd

Deze virusscanners beschermen vandaag de dag miljoenen mensen in 150 verschillende landen

Gegarandeerde veilgheid

Bitdefender biedt 100% virusveiligheid

Wat is Bitdefender?

Bitdefender is een uitstekende aanbieder van cyberbeveiliging en antivirus die zeer nuttige viruspakketten aanbiedt voor verschillende klantsegmenten. De producten worden geleverd met een aantal fantastische uitgebreide oplossingen om apparaten in huizen, kleine bedrijven en ondernemingen te beschermen tegen online gevaren.

Een vergelijking van de Verschillende Producten van Bitdefender

Bitdefender biedt een aantal verbazingwekkende producten voor zowel thuis als zakelijke beveiligingsdoeleinden. Je kunt dus elk product kiezen op basis van jouw behoeften.  Hieronder vind je de lijst met producten:

1. Bitdefender BOX

Bitdefender Box is een compleet cyberbeveiligingsecosysteem dat digitale apparaten zoals pc’s, tablets, telefoons en slimme apparaten op jouw netwerk beschermt. Bitdefender is simpelweg de wereldleider in computer- en internetbeveiliging. Bovendien is het eenvoudig in te stellen en leidt het zelfs speciale draadloze routers in Wi-Fi-doorvoer op grotere afstanden. Bitdefender Box doet zijn werk verrassend goed, gezien het feit dat het het eerste apparaat in zijn soort is.

De Box werkt op de achtergrond en controleert al jouw acties, zoals het inspecteren van kwaadaardige gegevens die je netwerk binnenkomen. Ook voorkomt het dat gevoelige informatie van jouw apparaten door anderen wordt onderschept en stopt het brute-force aanvallen op jouw wachtwoorden. Dit stukje hardware helpt je jouw huis te controleren, jouw gegevens veilig te houden en je privacy te beschermen.

2. Bitdefender Premium SEcurity

Bitdefender Premium Security wordt geleverd met een uitgebreide reeks functies in vergelijking met andere antivirussystemen voor meerdere apparaten, zoals premium VPN voor onbeperkt verkeer, realtime gedragsbewaking van apps, prestatieoptimalisatie en Bitdefender SafeFiles. In eenvoudige woorden, Bitdefender Premium Security verzekert jouw online aanwezigheid en beschermt je privacy en persoonlijke gegevens. Bovendien beschermt het je door al het internetverkeer, bankgegevens, wachtwoorden en downloads te versleutelen. Bovendien is Bitdefender Premium Security compatibel met Windows-, Android-, macOS- en iOS-apparaten. Dit pakket is zeer nuttig voor zowel thuis als zakelijke beveiligingsaspecten.

 

3. Bitdefender Small Office security

Bitdefender Small Office Security is ontworpen voor MKB bedrijfseigenaren. In dit pakket zitten alle cyberbeveiligingsoplossingen en volledige bescherming voor je kleine bedrijf dat tussen 5 en 20 Windows-, macOS-, Android- en iOS-apparaten gebruikt. Bitdefender Small Office Security helpt kleine bedrijven om hun beveiligingsniveau te verhogen, gegevensverlies te voorkomen en te voorkomen dat hackers en malware misbruik maken van kwetsbaarheden in je netwerk. Bovendien stelt het je als niet alleen in staat om mogelijke inbreuken op de gegevens van je bedrijf te voorkomen, maar ook om ervoor te zorgen dat de persoonlijke en financiële gegevens van je klanten te allen tijde veilig en beveiligd blijven.

 
4. Bitdefender Antivirus Plus

Bitdefender Antivirus Plus is het goedkoopste AV pakket van Bitdefender. Het is een van Bitdefender’s lichtgewicht antivirus oplossingen die een basis niveau van bescherming biedt voor jouw computer. Bovendien heeft het een snellere detectie van malware in vergelijking met anderen. Het wordt geleverd met real-time malwarebescherming en webbeveiliging. Bitdefender Antivirus Plus biedt een aantal geweldige functies om je surf en online winkelgedrag veilig te houden. Net als Internet Security (die hierna wordt besproken), biedt Antivirus plus ook toegang tot de 200 MB data-limiet van Bitdefender Basic VPN. Aan de andere kant is Bitdefender Antivirus Plus alleen compatibel met het Windows-besturingssysteem. Zonder twijfel is dit de beste optie voor thuiscomputers.

5. Bitdefender Internet Security

Bitdefender Internet Security is een uitgebreide beveiliging die zich voornamelijk richt op bedreigingen voor jouw apparaat vanaf het internet, zoals een webcam, microfoonbescherming en een firewall. Het biedt echter geen hoog beveiligings- en privacyniveau in vergelijking met duurdere Bitdefenderproducten. Maar het voegt wel ouderlijk toezicht toe waarmee je  de online activiteiten van jouw kinderen kunt controleren en beperken. Bovendien bevat het geen apparaatoptimalisator of enige ondersteuning voor macOS of iOS. Het is alleen compatibel met Windows.

6. Bitdefender Total Security

Total Security is de duurste antivirussoftware van Bitdefender. Het bevat alle functies die bij internetbeveiliging horen, zoals basis VP, die alle apparaten dekt die je in jouw abonnement hebt opgenomen. Verder biedt het enkele extra functies zoals ouderlijk toezicht en een apparaat optimalisator om de online activiteiten van je kinderen in de gaten te houden. Daarbovenop biedt Bitdefender Total Security realtime gegevensbescherming, meerlaagse ransomwarebescherming, mac- en werkdekking met maximaal 5 apparaten. Total Security is compatibel met Windows, Mac en iOS.

7. Bitdefender Family Pack

Bitdefender Family Pack is een van de beste en meest consistente producten. Het is de geüpgradede versie van Bitdefender’s Total Security en heeft dezelfde functies. Het is echter alleen waardevol voor je als je 15 apparaten hebt om jouw gezin te beschermen. Als dat niet het geval is, kun je het zonder problemen bij Total Security houden. Bitdefender’s Total Security en het family pack tot de best verkochte producten.

Bitdefender antivirus

Voor wie is Bitdefender het beste?

Bitdefender is uiterst geschikt voor:

– Mensen die op zoek zijn naar de meest robuuste bescherming van persoonlijke bestanden

– IT-specialisten en MKB eigenaren die computernetwerken willen beschermen tegen malware

– Huishoudens met maximaal 15 apparaten

De voordelen van Bitdefender

We hebben tientallen gebruikersrecensies en vele meningen van experts bestudeerd voordat we dit artikel schreven. Bovendien hebben we de software zelf getest om het werkelijke resultaat zo goed mogelijk te analyseren. Op basis van de resultaten, zijn we erin geslaagd om de volgende voor-en nadelen van het product te achterhalen.

– Meerlaagse bescherming

De mogelijkheid om malware te detecteren, inclusief ransomware, was altijd al een top-notch voordeel van het gebruik van Bitdefender. Elk afzonderlijk product biedt uitstekende bescherming aan apparaten die draaien op verschillende platforms. Over het algemeen wordt de malware van Bitdefender geleverd met een meerlaagse bescherming. De meerlaagse aanpak tegen cyberaanvallen beschermt uw documenten, bestanden, essentiële foto’s, privévideo’s, enz. Bovendien blokkeert het anti-ransomware mechanisme al die websites en URL’s die proberen jouw vertrouwelijke gegevens te stelen.

– Werkmodus

Bitdefender biedt zijn gebruikers ook een aanpassingsmodus om deze antivirus te gebruiken op de manier die gebruikers willen. Deze functie past tijdelijk de visuele instellingenoptie aan en pauzeert alle onnodige achtergrondactiviteiten zodat je zonder gestoord te worden kunt doen wat je moet doen.

– Beveiliging en privacy

Bitdefender Vulnerability Assessment detecteert automatisch de malware en verouderde software die niet betrouwbaar is voor jouw systeem en biedt je een betere optie om het te repareren. Het wachtwoordbeheer zorgt ervoor dat al jouw wachtwoorden worden beveiligd in een cyberkluis en je hebt er gemakkelijk toegang op.

– Bekroonde antivirus

Bitdefender is een bekroonde antivirus omdat het een onovertroffen bescherming biedt tegen malware, virussen en andere online bedreigingen.

– Een breed scala aan functies

Bitdefender wordt geleverd met een aantal fascinerende en extra functies voor privacy, optimalisatie en beveiliging.

– Minimale invloed op prestaties

Naast de onovertroffen bescherming en indrukwekkende functies heeft Bitdefender geen invloed op jouw systeem tijdens het uitvoeren van zijn activiteiten. Zo maakt deze virusscanner jouw computer niet onnodig slomer.

– Platform-onafhankelijke antivirus

Bitdefender Total Security is compatibel met belangrijke computerapparaten zoals Windows, macOS, Android en iOS-apparaten.

– Abonnementen voor meerdere apparaten

Een enkel Bitdefender-abonnement kan meer dan tien apparaten ondersteunen.

– Een gebruiksvriendelijke interface

Bitdefender Total Security heeft een vernieuwde intuïtieve gebruikersinterface. Deze UI is gemakkelijk te navigeren en presenteert netjes de verschillende functies van Bitdefender.

-Klantondersteuning

Het laatste waar positieve punt waar we het over zullen hebben is de klantenondersteuning van Bitdefender. Naast een informatieve en uitgebreide verzameling blogs en FAQ’s, biedt het live ondersteuning via chat, e-mail en telefoon. De kans is echter klein dat je die vaak nodig hebt, aangezien alle benodigde informatie op de website staat en de software zelf eenvoudig te gebruiken is. Bovendien biedt Bitdefender voor betaalde abonnementen 24/7 toegang. Kortom, Bitdefender biedt een uitstekende klantenondersteuning.

De Nadelen van Bitdefender

– Beperkte VPN

De VPN is beperkt tot een bandbreedte van 200MB per apparaat per dag. Dit is vaak niet genoeg voor intensief internetgebruik.

Conclusie

Bitdefender is een antivirusbeveiligingsoplossing van topklasse die wordt geleverd met een uitstekende reeks functies. Het is een cross-platform dat de compatibiliteit van Windows, macOS, Android, en iOS biedt. Bovendien biedt Bitdefender een volwaardige antivirusbeveiligingssuite in Windows, Android, en gestripte versie op Macs. Over het geheel genomen biedt Bitdefender een goede balans voor consumenten voor een relatief lage prijs. Dit in combinatie met een reeks krachtige malwarebeschermingstools die goed presteren in operationele beveiligingstests maakt Bitdefender een goede keuze.

Virus software beveiliging
Scroll naar boven